Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود مبارک حضرت ابوالفضل العباس در دامان مادری پرورش یافتند که فدایی شدن برای مولا را از همان آغاز قدم نهادن در این دنیا، از سیره مادر آموخت. این فدایی شدن، زائیده مکتبی است که بنیانش را بانوی بقیع، حضرت ام‌البنین سلام الله علی‌ها بنا نهادند. خبرگزاری میزان - عبدالحمید فاطمی‌تبار- حضرت ام‌البنین علی‌ها السلام، مادر گرامی علمدار کربلا حضرت قمر بنی‌هاشم علیه‌السلام است که پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها، به همسری امام علی علیه‌السلام برگزیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام ایشان، فاطمه مشهور به ام‌البنین دختر حزام بن خالد بن ربیعه از قبیله بنی کلاب است.   این قبیله ازجمله قبایلی است که در دلاوری و شجاعت زبانزد خاص و عام بود. پدر ایشان، حزام مکنّی به ابوالمجل، از چهره‌های شاخص و ممتاز و دلاور عرب و مادر ایشان، لیلا یا ثمامه دختر سهیل بن عامر بن مالک است که از خاندانی شجاع و از چهره‌های به نام عرب به شمار می‌آمد. [۱] به عبارت دیگر، خاندان حضرت ام‌البنین علیه‌السلام چه از طرف پدری و چه از طرف مادری، در دوران قبل و بعد از اسلام جزو دلیران و شجاعان عرب محسوب می‌شدند.
امام علی علیه‌السلام پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علی‌ها با توجه به اهداف بلندی که آثارش در واقعه کربلا ظاهر شد و با توجه به‌حکم قانون وراثت که سجایا و خصوصیات اخلاقی را از نسلی به نسل بعد منتقل می‌کند، با برادر خود عقیل که در نسب‌شناسی عرب شهره بود درباره انتخاب همسری که از خاندانی دلیر و جنگاور باشد، مشورت کرد. نتیجه این مشورت، انتخاب حضرت ام البنین سلام‌الله علی‌ها به همسری حضرت علی علیه‌السلام در سال بیست‌وپنج هجری شد. [۲] در این نوشتار تلاش داریم تا اشاره‌ای داشته باشیم به مکتب نورانی بانوی بقیع تا حقیقت فدایی شدن برای حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام را از محضر مبارکشان بیاموزیم.

وجود مبارک حضرت ابوالفضل‌العباس در دامان مادری پرورش یافتند که فدایی شدن برای مولا را از همان آغاز قدم نهادن در این دنیا، از سیره مادر آموخت. این فدایی شدن، زاییده مکتبی است که بنیانش را بانوی بقیع، حضرت ام‌البنین سلام الله علی‌ها بنا نهادند؛ آن جا که فرمودند: «أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین علیه السلام؛ [۳] اولاد من و تمام اهل زمین فدایی حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام هستند.» این مکتبی است که اگر کسی بخواهد فدایی شدن برای مولایش حسین علیه‌السلام را فرا گیرد باید در این مکتب تلمذ کند؛ چرا که آموزه‌های آن، قمری، چون عباس بن علی علی بن ابی طالب علیه السلام را به عالم معرفی می‌کند.   پیشگامان دانشگاه مکتب بانوی بقیع
پسران حضرت ام‌البنین سلام‌الله علیها، جزو اولین فداییان حضرت سیدالشهداء هستند؛ و مادرشان، اولین مربی فدایی پرور حسین بن علی علیهماالسلام است که فدا شدن برای حسین علیه‌السلام را معنایی دیگر بخشید.   حضرت ام‌البنین سلام‌الله علیها، بانویی هستند که با سیره و نگاه خویش، فدیه بودن کل اهل زمین برای حضرت اباعبدالله الحسین را به منصه ظهور رساندند. مطابق فرمایش حضرت صادق آل محمد علیه‌السلام به‌قدری مصیبت حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در عالَم، عظیم است که هرگز فدا شدن و فانی شدن جمیع اهل زمین با این مصیبت عظیم و خونی که به‌ناحق ریخته شده برابری نمی‌کند و حق آن ادا نمی‌شود. بلکه وجود مبارک حضرت ثارالله علیه‌السلام، آن قتیل مظلومی است که اگر تمام خلایق در قبال خون حضرتش، کشته شوند اسراف نشده است: «لَوْ قُتِلَ أَهْلُ الْأَرْضِ بِهِ مَا کَانَ سَرَفاً» [۴] آن چه از این بحث حاصل می‌شود آن است که قربانی و فدایی شدن برای حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام نه تنها در قبال عظمت خون حضرت سیدالشهداء چیزی نیست، بلکه مؤمنی که مراتب عبودیت و بندگی خویش را طی کرده باشد، آرزو و تمنای این مهم را دارد که کاش جان و مال و اهل و فرزندان من به جای او قربانی می‌شدند: «بأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی (یا اباعبدالله)» [۵] همه دنیا یک طرف، حسین زهرا یک طرف   در مکتب حضرت ام‌البنین سلام‌الله علی‌ها این مهم، یعنی فدایی شدن، تبیین و تعلیم داده می‌شود. آن زمانی که بشیر بن جذلم خبر شهادت فرزندان حضرت ام‌البنین سلام‌الله علی‌ها را به محضرشان می‌رساند، حضرت ام‌البنین سلام الله علیها، سراسیمه و آشفته حال، سراغ از حضرت حسین علیه‌السلام را می‌گیرند و می‌فرمایند: «لَیتَ اَولادی جَمیعاً قُتِلُوا وَ عادَ اَبُو عَبد اللهِ الحُسَین علیه السلام سالِماً؛ [۶] ای کاش تمام فرزندانم کُشته می‌شدند، حسینم سالم برمی‌گشت.» و بعد فرمودند: «اولاد من و تمام اهل زمین فدایی حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام» [۷] الگویی بی‌بدیل برای فدائیان راه عشق.   حضرت قمر بنی‌هاشم علیه‌السلام در حیات خویش، فدا شدن برای حضرت سیدالشهداء را از مادر آموخته است و بر خویش ننگ می‌داند که لحظه‌ای بدون حسین علیه‌السلام در این عالم نفس بکشد؛ و لذا کار وجود مبارک عباس بن امیرالمؤمنین علیه‌السلام در فدا شدن، مصداق اتمّ و اکمل دلالت این آیه شریفه است که: «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ؛ [۸] بعضی از مردم (با ایمان و فداکار، همچون علی علیه‌السلام در «لیلة المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر صلّی الله علیه و آله)، جان خود را به خاطر خشنودی خدا می‌فروشند.»
حضرت قمر بنی‌هاشم علیه‌السلام، به تأسی از پدر عظیم الشان خویش که نفس خود را فدا نمودند تا جان برادر و پسرعمویشان، رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله در لیلة المبیت رهایی یابد، ایشان نیز برای جلب رضایت خداوند جان خویش را فدای مولا و برادرشان کردند؛ بنابراین برای فدائیان راه اباعبدالله الحسین، ابوالفضل العباس علیهما السلام الگویی بی‌بدیل و بی‌همتا هستند.   پی‌نوشت
[۱]. تاریخ طبری، ج ۴، ص ۱۱۸.
[۲]. باقر شریف القرشی، العباس بن علی علیهما السلام، ج ۱، ص ۲۶.
[۳]. منتهی المقال، ج ۲، ص ۷۰.
[۴]. الکافی، ج‏۸؛ ص ۲۵۵.
[۵]. من لا یحضره الفقیه؛ ج‏۲؛ ص ۶۱۵.
[۶]. ام البنین (س) النجم الساطع فی مدینه النبی الامین، ج ۱، ص ۱۴۷.
[۷]. منتهی المقال، ج ۲، ص ۷۰.
[۸]. سوره بقره: آیه ۲۰۷.


بیشتر بخوانید: عدالت و جمهوریت گفتمان دولت سیزدهم     انتهای پیام/ برچسب ها: حضرت ام الابنین علیه السلام بقییع

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حضرت اباعبدالله فدایی شدن علیه السلام وجود مبارک ام البنین برای حضرت سلام الله اهل زمین فدا شدن علی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه

فراخوان نخستین سوگواره بین المللی «سفینه النجاه» با هدف تبیین و آشکارسازی نیروهای نجات بخش در کربلا به عنوان ظرفیت های اثرگذار برای تهییج فطرت‌ها در جهت رسیدن به آرمان‌های حسینی، منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این سوگواره ادبی هنری، نخستین سوگواره بین المللی «سفینه النجاه» با هدف تبیین و آشکارسازی نیروهای نجات بخش در کربلا و به کارگیری هنر به مثابه ابزار در جهت ابلاغ پیام نجات خلق با کشتی نجات حسین بن علی علیه السلام و همچنین اثبات نیاز کنونی شیعه و آحاد جامعه بشری در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا و ایجاد فضایی برای اشتراک گذاری دیدگاه‌ها، جذب متخصصان برجسته حوزه‌های مختلف و تشویق پژوهشگران به تحقیق در زمینه های نو و نیز افزایش آگاهی مردم در زمینه آرمان‌های مهدویت و جریان‌سازی در جامعه منتشر شد.

این سوگواره در بخش‌های علمی، ادبی و هنری با موضوعیت «پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا علیه السلام» در ۱۲ محور برگزار می‌شود و آثار مربوطه در زبان های فارسی، عربی، انگلیسی و اردو خلق خواهند شد.

بر اساس این فراخوان، هنرمندان تا تاریخ اول محرم الحرام 1446 فرصت دارند نسبت به ثبت نام و ارسال آثار خود در پایگاه سوگواره بین المللی سفینه النجاه به نشانی www.al-nejat.com اقدام کنند.

همچنین هنرمندان می‌توانند در مسیر خلق اثر، برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با اسناد تاریخی و معرفتیمربوط به "پیراهن معظم سیدالشهدا علیه السلام" به نشانی www.atigh.org مراجعه کنند.

 متن فراخوان این سوگواره بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا علیه السلام، پرچم برافراشته قیام قائم عجل الله تعالی فرجه;عطر ظهور در سوگواره جهانی سفینة النجاة»

به حول و قوّه الهی، سوگواره جهانی سفینه النجاة آغازی ست برای پاسخ به مهم ترین آرزو و بلکه نیاز فطری بشر یعنی نجات از هرگونه درد، رنج و نابودی.

سوگواره بین المللی سفینه النجاه فرصتی است برای عرض تعظیمی نو به بارگاه بلند مرتبه حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام. هماره قلب ما با احساس نیاز به رکوع خاضعانه به این دردانه بی مثال حق، در پی بهانه ایست برای جلوه گر شدن خود، تا شاید در حین این رکوع به حقیقت سجده رسیده و جوهر عبودیت را در خود یافته به کنه ربوبیت رهسپار شود.

پیراهن معظم پدر بندگی، امروز اجازت بر جلوه گرفته تا شاید جای خالی تصویر تام عاشورا را در هزاران هزار ایام و روزگاران پر کند و چشم آخرالزمانی ها را در پیدایش قبله ای برای اظهار وجود، روشن کند.

پیراهن حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام پرچم قیام صاحب ماست، پس با این نماد تام مظلومیت می توانیم جهان را به توجه ، تدبر و خضوع دعوت کنیم.

«جهانیان تشنه هستند، تشنه حقیقت حسینعلیه السلام»

خادم مسیح حسین، حضرت علی اصغرعلیه السلام

 داود منافی پور                                               

دبیر سوگواره جهانی سفینه النجاه      

 اهداف برگزاری سوگواره

_تبیین و آشکار سازی نیروهای نجات بخش در کربلا به عنوان ظرفیت های اثر گذار برای تهییج فطرت ها در جهت رسیدن به آرمان های حسینی

_استفاده مطلوب از ذوق و استعداد های هنری و به کارگیری هنر به مثابه ابزار در جهت ابلاغ پیام نجات خلق با کشتی نجات حسین بن علی علیه السلام

_اثبات نیاز کنونی شیعه و آحاد جامعه بشری در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا، جغرافیای نجات بخش

_ایجاد فضایی برای ارتباط و اشتراک گذاری تجربه و دیدگاه ها و جذب متخصصان برجسته حوزه های مختلف

_تشویق پژوهشگران به تحقیق در زمینه های نو و افزایش آگاهی و دانش مردم در زمینه آرمان های مهدویت

_جریان سازی در جامعه و در میان گروه های مختلف از طریق آگاهی بخشی به ایشان در موضوعات مطرح شده

 دامنه برگزاری: بین المللی

زبان‌ها: فارسی، عربی، اردو، انگلیسی، آذری

 محور ها و موضوعات سوگواره

هرساله این سوگواره مختص به موضوعی می باشد و به فضل الهی امسال با موضوع:

«پیراهن معظم حضرت سیّدالشهدا علیه السلام» برگزار خواهد شد.

 ۱_نزول پیراهن از بهشت و قبول توبه ی

 آدم، علیه السلام به واسطه این پیراهن

۲_سیر و اسفار این پیراهن در میان انبیای عظام و نجات همه ی ایشان به واسطه این پیراهن

۳_نزول پیراهن در هنگام به آتش افتادن حضرت ابراهیم،علیه السلام،و نجات ایشان

۴_شفای چشمان حضرت یعقوب علیه السلام به واسطه این پیراهن

۵_نجات حضرت یونس،علیه السلام از شکم ماهی به واسطه این پیراهن

۶_تحویل پیراهن به حضرت زینب سلام الله علیها توسط حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها ، سه روز پیش از شهادتشان جهت ارسال به کربلا

۷_به غارت بردن پیراهن در روز عاشورا

۸_بازگرداندن پیراهن به اهل بیت علیهم السلام پس از تقاضای امام سجاد،علیه السلام در شام

۹_پیراهن نزد حضرت صاحب علیه السلام در هنگام ظهور و پوشیدن این پیراهن توسط ایشان

۱۰_اهتزاز پیراهن امام حسین علیه السلام از اول ماه محرم از عرش

۱۱_اعلام زمان ظهور برای حضرت صاحب علیه السلام به واسطه جوشش خون از این پیراهن در شب ظهور

12_تظلّم حضرت صدّیقه کبری علیه السلام در روز قیامت با پیراهن خونین سیدالشهدا علیه السلام 

 بخش های مختلف سوگواره:

۱_بخش علمی

۲_بخش هنری

۳_ بخش ادبی

1_بخش علمی:

مقاله علمی ، پایان نامه ، رساله و...

۲_بخش هنری:

هنرهای دیجیتال ( طراحی گرافیکی،پوستر،تصویرسازی و نقاشی دیجیتال،موشن گرافیک و تولید هنری با استفاده از فناوری های مدرن )

هنرهای مرتبط بارسانه ( فیلم کوتاه ۳دقیقه ای، فیلمنامه نویسی، مستند، نماهنگ، پادکست، تولید موسیقیبرای تولیدات رسانه ای )

فتوگرافی ( عکاسی، تصویربرداری در ابعاد مختلف از عکس های خبری گرفته تا هنری )

هنرهای تجسمی ( نقاشی، مجسمه سازی و... )

۳_بخش ادبی:

شامل: شعر (قالب های مثنوی، غزل، قصیده، قطعه، دوبیتی، رباعی، ترجیع بند، مستزاد، مسمّط، ترکیببند، ترجیع بند)، متن، قطعه ادبی و...

۴_بخش ایده و طرح:

این بخش این فرصت را به علاقه مندان می دهد تا طرح ها و ایده های خود را در زمینه ی موضوعات سوگواره ارائه کنند.

در واقع هدف از این بخش، ایجاد خلاقیت و نوآوری در زمینه های مذکورمی باشد.

 جوایز

نفرات برگزیده هر بخش: سفر زیارتی کربلای معلی، تندیس نجات، سکه تمام بهار آزادی

نفرات شایسته تقدیر هر بخش: سفر زیارتی کربلای معلی، ربع سکه بهار آزادی

 زمان بندی:

مهلت ثبت نام و ارسال آثار تا اول محرم الحرام 1446

به گزارش ایسنا، متقاضیان برای ثبت نام و ارسال آثار به سایت رسمی سوگواره بین المللی سفینه النجاه به نشانیwww.al-nejat.com مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • مکتب کلامی امام صادق علیه السلام و امتداد آن تا عصر حاضر
  • خدمت اهالی هرمزگان در چایخانه حضرت رضا علیه السلام
  • بندرلنگه در سوگ حضرت صادق علیه‌السلام
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)