Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در پیامی به مناسبت اربعین حسینی، گفت: ابعاد بزرگ و گسترده قیام عاشورا، ندای حق طلبی اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یاران با وفایش را تا همیشه تاریخ مانا و جاودان کرده است.متن پیام حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی، بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یاأباعبدالله وعلی الارواح التی حلت بفنائک علیک منی جمیعا سلام الله أبدا مابقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی أولاد الحسین و علی أصحاب الحسین

حادثه عاشورا در سرزمین مقدس کربلا و نبردی نابرابر بین دو جبهه عزت وذلت،کرامت و رذالت، ارزش و ضدارزش برگزار شد. از آن حادثه قرنهای متمادی گذشته است؛ این حادثه کوتاه از نظر زمان، اما بلند و پرشکوه از نظر پیام و محتوا، محدود در سرزمینی کوچک؛ اما ابعاد آن بزرگ وگسترده بود که ندای حق طلبی اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش را تا همیشه تاریخ مانا و جاودان کرده است. بی‌تردید یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام، نهضت بزرگ عاشوراست که پس از گذشت یکهزار و چهارصد سال هنوز به عنوان حماسه‌ای جاوید مطرح بوده و در صفحات حجیم تاریخ بشر به بوته فراموشی سپرده نشده است. عظمت این حادثه به گونه‌ای است که پس از گذشت قرنها، هنوز هم به عنوان عنصر اصلی الهام دهنده قیام های آزادی خواهانه بشر درجای جای جهان مطرح است و نه مسلمانان که همه آزادگان و آزاد اندیشان جهان، حرکتهای آزادیخواهانه و استبداد ستیزانه خود را متاثر ازاین نهضت عظیم و الهی می‌دانند که پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) و رشادتهای سربازان اسلام در هشت سال دفاع مقدس نمونه‌ای ‌بارز و مبرهن از این الگوگیری و تاثیرپذیری است.

از همان اوان شهادت امام حسین علیه السلام تاکنون، دوستان، ارادتمندان، شیعیان وهمه آنان که به شرافت و عظمت انسانی ارج می گذارند، همه ساله سالروز به خون غلتیدنش را، سالروز قیام وشهادتش را با سیاه پوشی و عزاداری محترم می شمارند و خلوص خویش را با کرنش و خضوع بر مصائب آن امام همام ابراز می‌دارند. پیشوایان معصوم ما نیز هماره به واقعه کربلا و به زنده داشتن آن عنایتی خاص داشتند. غیر از اینکه خود به زیارت مرقدش می‌شتافتند و عزایش را برپا می داشتند. اینک در آستانه اربعین و اجتماع پرشور حسینی هستیم که میلیونها نفر انسان عاشق با ملیتهای گوناگون و حتی ادیان و مذاهب گوناگون، در بزرگترین و با شکوه‌ترین گردهمایی سراسر جهان، پروانه‌وار پیرامون حرم یار و مقتدای خویش ‌جمع می‌شوند تا به قدر تشنگی خود از بحر خروشانِ معرفت اهل بیت علیهم السلام، بنوشند و عاشقی کنند. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص ابعاد گسترده و عظیم اربعین و راهپیمایی پرشکوه حسینی چه زیبا فرمودند که: « «شروع جاذبه‌ی مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربن عبداللَّه را از مدینه بلند می‌کند و به کربلا می‌کشد. این،‌ همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی،در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهل بیت(علیهم السلام) دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است».

کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز همچون دیگر خادمان آستان مقدس حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، مفتخر است در کنار خیل میلیونی زائران آن حضرت، با برپایی موکبها و خیمه‌های عزاداری در استانهای مرزی با عراق و همچنین در شهرهای مختلف عراق، به مثابه قطره‌ای از دریای خروشانِ عقش و ارادت، توفیق خدمتگزاری به زائران حضرتش را داشته باشد. اینجانب ضمن عرض تسلیت به همه مناسبت فرارسیدن این ایام به همه مسلمانان جهان، ازتلاش ومجاهدت تمام خادمان آستان مقدس اهل بیت علیهم السلام به ویژه عزیزان و همکاران کانونی، تشکر و قدردانی می‌نمایم. امیدوارم در پرتو عنایات ایزد منان و توجهات ویژه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، موفق و موید باشید.

حبیب‌رضا ارزانی

مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی

کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور

کد خبر 4445505 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: امام حسین ع عاشورا اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی معرفی کتاب سازمان اوقاف و امور خیریه نشست هم اندیشی بیژن عبدالکریمی قرآن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فعالیت های قرآنی علوم انسانی امام حسین ع عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۴۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …

« جورج شکور» که به خاطر کهولت سن زمین گیر و در بستر بیماری است، یک روز قبل، از بیمارستان به منزل منتقل می شود و ‌توسط خانواده‌اش قرنطینه کامل و با عنایت زائد الوصفی نگهداری و حتی به کسی اجازه دیدار و ملاقات هم داده نمی شود.
همسر و فرزندان و خویشاوندان نزدیک، استاد را همچون نگینی در بر گرفته اند و پروانه وار و باچهره هایی مالا مال از غم و اندوه ، گرداگرد شمع وجودش می چرخند .
با این وجود با چهره‌ای گشاده از من استقبال کردند و دعوت به نشستن و استراحت کردند با مختصر پذیرایی وفنجانی قهوه.
بر اساس هماهنگی و موافقت قبلی ، «هاله» دختر فرهیخته اش ، استاد زبان و ادبیات عربی، انگلیسی و فرانسه و «دُلیحبیب» همسر و شریک زندگی اش ، جلوی دوربین قرار می گیرند تا علل و چگونگی عشق ورزیدن «جورج» به پیامبر (ص) و اهل بیت را برایم روایت کنند.
اما پیش از آن، اجازه می گیرم نخست ، بر بالین استاد فرزانه شعر و ادب حاضر شوم تا نسبت به وی ادای احترام کنم‌ و بعد به گفتگویمان بپردازیم.
می پذیرند محترمانه اما تقاضای عدم عکس برداری را می کنند ..
« مادام دُلی» که شصت سال با او همراه و زندگی مشترک، آرام و موفقی داشته، با زیباترین واژگانِ عشق و دلربایی، همسر بیمارش را مورد خطاب قرار میدهد، گویی در دوران یکساله آغازین زندگی زناشویی خود به سر می برد و با تلاشی فراوان سعی می کند میهمانش را معرفی و دیدار دو سال قبلم را به وی یادآوری کند ..
این بزرگمرد هم به سختی، واکنش از خود نشان می دهد و چند ثانیه ای چشمان کم رونق اش را باز می کند و جمله ای که با دشواری می شود مفهوم «مرحبا» را از آن استشمام کرد را حواله مان می دهد.
صحنه اندوهناکی است ، شعر خوانی اش هنگام استقبالش از من در روز اربعین سال ۱۴۰۰ را به یاد می آورم که چگونه عاشقانه سروده های حسینی اش را باز می خواند و می خروشید و با تمام وجودش به مولایش ابراز عشق و ارادت می ورزید .
آن روز حلاوت دیوان«ملحمةالحسین»اش، طمطراق ابیاتش و خوانشِ حماسی‌اش غوغا به پا کرد :

علی الضَّمیرِ دَمٌ کالنَّار مَوَّارُ
إنْ یُذْبَحِ الحَقُّ، فالذُبَّاحُ کُفَّارُ
دَمُ «الحُسینِ»سَخِیٌّ فی شَهادتِه
ماضَاعَ هَدْراً، به للهَدی أنوارُ
وللشَّهادة طَعمٌ لم یَذُقْهُ سِوَی
الشُّمِّ الأُلَی أقْسَمُوا،إنْ یُظلَمُوا ثارُوا…

بر دل و جان خونی است جوشان و
بسان آتش شعله‌ور،
اگر حق را سرببرند بی‌شک قاتلان جنایتکار کافرند.
خون حسین(ع) بخشنده و راهگشاست خونی که هدر نرفت و چراغ روشنگر راه هدایت شد. شهادت طعمی دارد که کسی نچشیده است جز آزادگانی که قسم خورده‌اند در برابر ظلم سر خم نکنند و قیام کنند.)

به یاد دارم آن روز را که چگونه این ادیب توانا با حماسه ای وصف ناپذیر و با صدایی رسا و به سان یک مداح تمام‌عیار اهل بیت شعرش را می‌خواند گویی که در جمع‌مان صدها نفر حضور دارند و شنونده او هستند و پای روضه عاشقانه موزون او نشسته‌اند.
در آخر هم رو به من کرد و خطاب که: «این دیوانِ حسین باید در خانه یکایک ایرانیان وجود داشته باشد»

(خواننگان محترم را به خواندن ماجرای زیبا و به یادماندنی آن دیدار را با عنوان «جورج شکور؛ از حماسه حسین تا حماسه پیامبر» با لینک ذیل توصیه و فرا می خوانم :khabaronline.ir/news/1566500)
بگذریم ..
▫️به ضبط و گفتگو با همسر و فرزند برومند این ابر مداحِ کم همتا می پردازم ؛
از «علی» که علاوه بر خارق العاده بودنش، مردی در منتهای بلاغت در ادبیات عرب است روایتها کرد! از هنگامی که جورج دانش‌آموز بود و شیفته نهج‌البلاغه او شد . پدر ، «علی را همواره به شدت دوست داشته و دارد….علیِ شهید، بزرگ‌مردی از شگفتی های تاریخ است».
از تاثیرگذاری ادبیات فاخر نهج‌البلاغه در دوره نوجوانی بر استاد و چگونگی جذب شدن او به علی(ع) و اهل بیت پیامبر اکرم (ص) می شنوم ؛ نکته‌ای که بیشتر مسیحیان ولایی که با آنان آشنایی داشته و دارم به آن اقرار و تأکید دارند.



از عشق بی انتهای پدر به امام «حسین» روایت کرد.
و «جوان که بود می گفت که اگر در دوران امام حسین(ع) می‌زیست بی‌شک به یاری وی می‌شتافت و در صحرای کربلا همراه امام به شهادت می‌رسید و اینکه شهادت در کنار امام حسین، افتخار بزرگی است که آرزو داشت نصیبش شود و اکنون هم که به این سن رسیده‌ هنوز این آرزو را در سر دارد و به حرف‌هایش پایبند است.
همسر و فرزند، از سفرهای جورج به کشورمان و دیدارش با فرهیختگان و بزرگان فرهنگ و ادب و تمدن مان گفتند…

و بالاخره از عشق جورج به همسرش که شاگردش هم بود، نکته ها می شنوم و سروده‌هایش برای او را ….
و از هر دری سخنی به میان آوردند.

از شنیدن این روایت ها و این همه پند، شگفت زده و به وجد می آیم که پرداختن به این قصه، زمانی دراز و مکانی دیگر را می طلبد و در فرصت و مناسبتی در خور، بدان ها به حول و قوه الهی خواهم پرداخت.

با پایان گفتگوی روایتگری، خواهر زاده اش که یک مقام نظامی است اصرار دارد که من را به «آرامگهِ ابدی» خانوادگی شکور که تنها چند متر با «منزلگهِ دنیوی» ایشان فاصله دارد، ببرد تا سنگنوشته و شاه بیت جورج که زینت بخش اقامتگه آینده اوست را شاهد باشیم و از این گفتار فاخر، پند آموز و پُر مغز همچو او لذت ببرم، دعوتش را با اندوه اجابت می کنم و با زمزمه کردن دلسروده استاد، و ارزوی سلامتی برای ایشان، با میزبانانم خداحافظی می کنم و صحنه های ناباورانه آن روز را در طول مسیر بازگشت، و باز هم با زمزمه دلسروده استاد، مرور می کنم که :

کُن بِنا قَبْرَنا حَنوناً رؤوفاً
ما أشَدّ الظَلامَ تَحْتَ التُرابِ!

لَمْ تَسَعْنا الأقطارُ طولاً و عَرْضاً
کَیْفَ نحیا فی ظُلْمَةٍ و أکُتِآبی؟!

إننی خالِدٌ بِذِکری و شِعْری
وفِعالی وفی قُلوب صِحابی

هذهِ سُنةُ الحیاةِ مَماتٌ
ثُمّ بَعْثٌ فی جَنةِ الأطْیابِ!

جورج شکور
ایلول سنة ٢٠٢٠


با ما در قبرمان مهربان و دلسوز باش،
در زیر خاک چقدر تاریک است!


طول و عرض (گستره‌ی) کشورها نمی‌تواند ما را در خود جای دهد، چگونه می‌توانیم در تاریکی و افسردگی زندگی کنیم؟!

من در یاد و شعر و کردار و دلهای یارانم جاودانه‌ام.

این است قانون زندگی: مرگ سپس رستاخیز در بهشت عطرها!

جورج شکّور
اوت 2020 میلادی

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900121

دیگر خبرها

  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • خیزش دانشجویان آمریکا نشان‌دهنده بیداری وجدان‌های‌ جهانی است
  • تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان
  • معلمان پرورش دهنده هویّت دانش‌آموزان هستند
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه